søndag den 2. september 2012

Ghana

  En imigrationsbetjent, der bare gerne ville tjene lidt ekstra. Mit første møde med koruption.
Ved indrejse til Ghana, skal man have et gyldit visum. Dette visum er dog ikke gyldigt under hele opholdet og skal derfor fornyes på et imigrationskontor. Imigrationsbetjenten der så mit pas i lufthavnen, ville dog gøre mig en tjeneste, så jeg kunne få det gjort billigt udenom systement:
”its to expensive to get the visa at the imigration office … .. , you get my number, and call me when you need the visa. You just bring the money, and I bring the Stamp
Jeg forlod lufthavnen med en seddel i passet med betjentens navn og mobilnummer. Jeg vil foretrække at gå til imigrationskontoret.

Vi tog herned en uge før studiestart, så vi ikke behøvede at stresse direkte fra lufthavnen og videre til Cape Coast, hvor studiet foregår. Vi overnattede 3 nætter lidt udenfor Accra (væk fra larmen) og fortsatte så langs kysten til den mindre kystby, Winneba.
Begge steder har vi boet i gåafstand til Stranden. Ghanas kyst er dækket af flotte sandstrande med palmer, som kan ses på billedet. Bølgerne minder mest af alt om bølgerne på danmarks vestkyst (på en dag med kraftig vind).



Da vi skulle videre til cape coast valgte vi at kaste os ud i Ghanas ”offentlige” transport. Der findes de store busser, der mest transporterer folk over lange afstande. De kører efter en køreplan, der bliver nogenlunde overholdt og man sidder bedre i disse busser. Vi valgte dog at bruge de såkaldte ” tow tow”, der er en minibus, der i Danmark ville være skrottet for længst!! Derfor var prisen for at køre 1.5 – 2 timer Fra Winneba til Cape Coast cirka 9 kroner.
Nu hvor vi er ved biler, der for længst ville være skrottet i Danmark, så har vi mødt et par gamle danske biler hernede. Ikke med danske nummerplader, men med dansk skrift på siden. F.eks: ”glamsbjerg tømrer og snedker”. Det er imponerende, at det kan betale sig at køre vores udslidte biler helt herned. Men det er sikkert en okay forretning.

Cape Coast
Vi har nu været i Cape Coast i en uge. Vi bor på et Nana Bema Hotel, der ligger centralt i byen. Det ligger på en høj bakke og vi har derfor 180graders udsigt over byen og vandet.
Der har været festival i byen i denne uge, der blev afsluttet med stor parade i går. Præsidenten kiggede også forbi, hvilket vi ikke var bevidste om:
Vi stillede os op ved siden af vejen, der lige var blevet ryddet af motorcykelbetjente. Jeg begyndte at tage billeder af en konvoj og fik blandt andet taget dette billede. Det viste sig så at være Ghanas præsident (tidligere vicepræsident, men indsat efter den afdøde præsident). Han kan igen blive valgt til Ghanas præsident, når der er valg til december.  


Vil slutte denne opdatering nu. Der er mere at fortælle, men det må komme i senere indlæg. Fra i morgen starter studiet hernede og der vil komme billeder og opdateringer derfra i løbet i ugen :)
Jeg vil dog lige slutte af med en sjov historie herfra Cape Coast:

Dette er en historie fra vores hostel i Cape Coast. Den kan være svær at beskrive med ord, men jeg vil alligevel gøre et forsøg!  
Da vi ankom til vores hostel i Cape Coast, blev vi modtaget af ghaneseren Michael. Han skulle vise os vores værelser og byde os velkommen. Dette bliver dog afbrudt af at en af de andre studerende kommer hastende ud fra bygningen og fortæller at der står en mand på hendes værelse og roder i mine ting. Michael går derind og de er væk i noget tid. Da han kommer ud igen har han fat i en halvnøgen mand, der kun bærer et par meget små shorts. Størrelsen på shortsene sat ved siden af størrelsen på hans, ja I ved nok, passer ikke godt sammen og shortsene dækker derfor ikke så godt. Vi ender med at stå cirka 15 skandinavere og kigge på den halvnøgne Ghaneser.
Flere ansatte og folk fra området kommer til for at hjælpe og finde ud af hvad der skal stilles op.
I Danmark ville løsningen være at ringe til politiet og så ville de nok være der i løbet af nogle minutter. Men det her blev ordnet lidt mere ”Ghana style”. Der var en der fandt noget ledning frem og efter han var blevet pisket lidt blev han bundet med det. Herefter kom der en taxa, hvor han blev smidt ind på bagsædet, bundet med ledning, og så blev han kørt til politistationen.
Under hele forløbet blev det ikke overvejet at give manden mere tøj på.

 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar